Egy olyan világban élünk, amely olyan mint egy falu: összetett és újszerű, de csak egy falu.

Napjainkban az emberiség úgy él, mintha egy kis csoport lenne. (…)

A testvériség tehát korunk ideálja. Mit tegyünk, hogy kivirágozzon?

Chiara Lubich

Szeretnél te is a világ egységéért élni?

Kezdetnek íme egy pár ötlet:

Gyerekek

Gyerekek

A Gen4-ek, 4-8/9 év közötti kislányok és kisfiúk. Ők mindennap arra törekednek, hogy egy egységesebb világért éljenek és terjesszék a béke és testvériség egyetemes értékeit.

Tinédzserek

Tinédzserek

A 9-17 év közöttiek, akik helyi és világszinten építik az egységet, túllépnek a megosztottságokon a családban, a nemzedékek között, az iskolában.

Fiatalok

Fiatalok

A 18-30 év közti ífjak, akik meg akarják valósítani a világ-család egységét. A „Pathways for a united world” kezdeményezésük változásokat javasol a nagyobb globális problémák megoldásához.

Családok

Családok

Az Új Család Mozgalmat olyan családok alkotják, akik az egység lelkiségét akarják élni és sugározni azokat az értékeket amelyek elősegítik az egyetemes testvériséget.

Társadalom

Társadalom

Különféle kultúrához és valláshoz tartozó férfiak, nők és fiatalok, akik hisznek az egyetemes testvériségben és elkötelezik magukat, hogy dolgozzanak a „közös jó” érdekében.

Egyház

Egyház

A Fokoláré Mozgalom abban köteleződik el, hogy az egyház minden területén terjessze a közösségi lelkiséget, együttműködve a helyi egyház többi valóságával.