Trăim într-o lume care a devenit cu adevărat un sat: complex și nou, dar un sat.

Omenirea trăiește astăzi ca și cum ar fi un grup mic. (…)

Fraternitatea este, așadar, idealul de astăzi. Dar cum să-l facem să înflorească?

Chiara Lubich

Vrei să trăiești și tu pentru o Lume Unită?

Iată câteva idei pentru a începe:

Copii

Copii

Gen4 sunt fete și băieți (cu vârste cuprinse între 4 și 8/9 ani). Ei se angajează zilnic să trăiască pentru o lume mai unită și să răspândească valorile păcii și fraternității universale.

Adolescenți

Adolescenți

Adolescenți cu vârste cuprinse între 9 și 17 ani care se angajează, la nivel local și global, să construiască o lume unită, depășind toate diviziunile, începând din familie, între generații, în școli.

Tineri

Tineri

Cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, tinerii trăiesc pentru a realiza unitatea familiei umane. Prin „Pathways for a united world”, propun căi de schimbare în ceea ce privește problemele globale majore.

Familii

Familii

Mișcarea Familii Noi este formată din familii care doresc să trăiască spiritualitatea unității și să radieze în mediul lor valorile care promovează fraternitatea universală.

Societate

Societate

Bărbați, femei și tineri de diferite culturi și religii care cred în fraternitatea universală se angajează să promoveze acțiuni în vederea realizării „binelui comun”.

Biserica

Biserica

Mișcarea Focolarelor se angajează să răspândească spiritul de comuniune în diferitele sfere ale lumii ecleziale, alături de celelalte realități prezente și în slujba Bisericii locale.