FOCOLARE PE SCURT

Mișcarea Focolarelor are trăsăturile unei familii numeroase și variate, ale unui „nou popor născut din Evanghelie”, așa cum a definit-o fondatoarea Chiara Lubich, care a întemeiat-o în 1943, la Trento (Italia), în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ca un curent de reînnoire spirituală și socială. Aprobată în 1962 cu numele oficial de Opera Mariei, este răspândită în peste 180 de țări cu peste 2 milioane de membri.

Dacă suntem uniți, Isus este între noi. Și aceasta contează. Contează mai mult decât orice comoară pe care o poate poseda inima noastră: mai mult decât mama, decât tata, decât frații, decât copiii.

Chiara Lubich

ISTORIC FOCOLARE

Mișcarea Focolarelor a fost fondată de Chiara Lubich în 1943, la Trento, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

CHIARA LUBICH

O mare figură carismatică a vremurilor noastre, este cunoscută pentru acțiunea sa neobosită în favoarea comuniunii, fraternității și păcii

COFONDATORI

Pasquale Foresi, născut la Livorno în 1929 dintr-o familie creștină. Igino Giordani, născut la Tivoli (Italia) în 1894 dintr-o familie modestă.

ORGANIZARE

Conform Statutului General al Mișcării Focolarelor, va exista întotdeauna o femeie la conducerea sa, însoțită de un copreședinte