O dezvoltare a Carismei Unității este inițierea unui dialog, marcat de reciprocitate, cu lumea culturii în diferitele sale expresii și discipline.

Artă – Educație – Economie – Medicină – Drept – Ecologie – Politică – Comunicare – Sociologie – Sport – Psihologie – Arhitectură

Gen Verde International Performing Arts Group este alcătuit din 19 artiste din 14 țări. Prin urmare, evident că punctul forte al acestui grup este internaționalitatea și bogăția culturală, caracteristici care dau o notă de originalitate muzicii sale. Scopul formației Gen Verde este de a da o voce oamenilor acestui timp, popoarelor și istoriei omenirii, care se îndreaptă cu greu, dar inexorabil, spre fraternitate.

A luat naștere în 1966 într-o mică localitate de pe dealurile toscane de lângă Florența, numită Loppiano: 850 de locuitori din 65 de țări din întreaga lume, un centru de conviețuire multiculturală bazat pe viața valorilor creștine. Datorită originalității sale, Loppiano a fost întotdeauna un punct de atracție pentru mii de oameni din întreaga lume.

Și tocmai pentru a-i întâmpina pe numeroșii vizitatori, Chiara Lubich (Premiul UNESCO pentru Educație pentru Pace) a dorit să le ofere tinerilor din orășel o chitară și o tobă roșie. De aici și numele grupului: Gen Rosso, unde GEN înseamnă Generația Nouă, iar roșu este culoarea primului set de tobe. Intenția a fost de a comunica, prin muzică, mesaje de pace și fraternitate universală și de a contribui astfel la crearea unei lumi mai unite.

Aceia au fost anii protestelor tinerilor, ai pacifismului, ai Generației Beat, iar numele „GEN” se potrivea perfect în valul de noutate care a caracterizat acea perioadă. Activitatea originală a formației Gen Rosso provine din bogăția sa artistică și culturală, din internaționalitatea membrilor săi și din angajamentul personal al fiecăruia dintre ei de a pune în aplicare, în contextul vieții de zi cu zi, valorile ale căror ambasadori sunt. Câteva instrumente, câteva amplificatoare și mult entuziasm… asta îi caracterizează și astăzi.

Orășele

Orașele mici, cu întreprinderi, școli, locuri de rugăciune și de întâlnire.

Oameni din popoare și culturi diferite se reunesc pentru a crea schițe ale unei lumi unite realizate.

ONG-uri, proiecte umanitare și de solidaritate

Organizație mondială inspirată de spiritul Mișcării Focolarelor, are statut consultativ în cadrul Consiliului Economic și Social al Națiunilor Unite (ECOSOC) și este partener oficial al UNESCO.

Sprijină familiile și copiii defavorizați prin inițiative culturale și educaționale, precum și prin proiecte de primire și de dezvoltare în aproximativ 50 de țări din întreaga lume.

Organizație neguvernamentală de dezvoltare cu proiecte de cooperare în Italia și în străinătate, axate pe o dezvoltare a comuniunii care pune persoana în centru.